![]() |
Iran System - Sepehr |
زبان بين المللى اسپرانتو در سال 1887 ميلادى (1266 خورشيدى) توسط نابغه لهستانى دكتر لودويك زامنهوف ساخته شد. اسپرانتو به علت ساختار علمى و آسان خود مورد توجه انديشمندان و دانشمندان با مليتهاى گوناگون قرار گرفت و به خاطر ويژگيهاى خود سازمان فرهنگى-تربيتى و علمى ملل متحد(يونسكو) در سال 1954 به اتفاق آراء آن را به عنوان زبان بين المللى و بى طرف به رسميت شناخت و آموزش اسپرانتو را به كشورهاى عضو خود سفارش نمود. همچنين "يونسكو" در استقبال از صدمين سالگرد انتشار زبان اسپرانتو در سال 1986 (1365) در قطعنامه اى ديگر ضمن تأكيد بر تصميم قبلى خود مراتب پشتيبانى خود را از آموزش و گسترش زبان بين المللى اسپرانتو ابراز داشته است.اسپرانتو زبان ملى هيچ كشورى نيست و آموزش آن غرور فرهنگى هيچ ملتى را تحقير نمى كند و بر همين اساس است كه روز به روز در عرصه هاى مختلف بين المللى مورد استقبال و كاربرد قرار مى گيرد. هر سال صدها كنگره، كنفرانس، سمينار و نشست در زمينه هاى گوناگون به زبان اسپرانتو در كشورهاى گوناگون برگزار مى شود، كه از مهمترين آنها كنگره بين المللى اسپرانتو (UK) ، كنگره بين المللى جوانان اسپرانتودان (IJK) ، كنگره جهانى پزشكان اسپرانتودان (IMEK) و . . . را مى توان نام برد.
سازمان جهانى اسپرانتو(UEA) به عنوان مشاور سازمان ملل متحد و "يونسكو" در رديف سازمانهاى بى طرف بين المللى قرار دارد و شبكه نمايندگى آن با بيش از 2000 عضو در 100 كشور جهان پاسخگوى هر گونه نياز اطلاعاتى اسپرانتودانان در زمينه هاى گوناگون مى باشد. شبكه Pasporta Servo(خدمات پاسپورتى) از جمله خدمات ويژه اى است كه در جهان اسپرانتو وجود دارد، بدين معنى كه اسپرانتودانان در سفر به كشورهاى ديگر مورد پذيرائى كسانى كه آمادگى خود را جهت پذيرش مهمان در كتابچه اى كه هر سال منتشر مى شود، ثبت نموده اند، قرار مى گيرند و بدين سان هزينه هاى اقامت در هتل هاى گرانقيمت را متقبل نمى شوند، هم اكنون اين شبكه در 66 كشور جهان فعال است.
انجمنهاى گوناگون و بين المللى اسپرانتو اين امكان را به افراد مى دهد كه نيازهاى اطلاعاتى خود را در كوتاهترين زمان ممكن برآورده سازند. انجمن بين المللى پزشكان اسپرانتودان (UMEA)، انجمن بين المللى معلمان اسپرانتودان(ILEI)، انجمن علمى اسپرانتودانان (ISAE)، انجمن بين المللى روزنامه نگاران اسپرانتودان (TEĴA)، شبكه بين المللى ترجمه بوسيله اسپرانتو (ITRE)، انجمن نويسندگان اسپرانتو (EVA)، انجمن بين المللى مطالعات مذهبى و خداشناسى (ASISTI) و ... مراكزى هستند كه اطلاعات تخصصى در اختيار علاقمندان قرار مى دهند و نشريات تخصصى خود را به اسپرانتو در سطح جهان منتشر مى كنند.
انتشار صدها روزنامه، مجله، ماهنامه، فصلنامه،سالنامه، گاهنامه، كتابهاى علمى، فنى، فرهنگى، هنرى و ادبى به اسپرانتو جريان يكسويه انتقال اطلاعات در نظام كنونى بين الملل را به هم زده است و به همه اسپرانتودانان اين امكان را مى دهد كه در شرايطى برابر از دستاوردهاى علمى و فنى استفاده كنند. فرستنده هاى راديويى بين المللى از چين، برزيل، كوبا، اتريش و ... بصورت روزانه و هفتگى به اسپرانتو برنامه پخش مى كنند.
علاقه مندان براى دريافت اطلاعات بيشتر و آموزش اسپرانتو با نشانى زير تماس بگيرند :
سبزانديشان
شماره ثبت : 9085
كانون پژوهش و كاربرد زبان بين المللى اسپرانتو
تهران ، صندوق پستى 184-17765
فكس: 8764250شبكه اينترنت: Sabzandishan@esperanto.org
![]()